FAQ

Hvad er en vedligeholdelsesplan og hvad koster den? Få svar på de oftest stillede spørgsmål vedrørende vedligeholdelsesplaner lige her

Hvordan håndterer man en større renovering?

Står I overfor en renovering på f.eks. tag, facade eller vinduer, så anbefaler vi, at I kontakter en byggerådgiver. Der er mange ting, der skal tages højde for i sådanne projekter, og det kan hurtigt blive stort og uoverskueligt. Vi byggerådgiver også, og vi vil hjertens gerne hjælpe jer. Kontakt os eventuelt for en uformel og uforpligtende snak om jeres forestående renovering. Ring på telefon 2799 9000 Telefontid 9-16 alle hverdage

Hvordan håndterer man de mindre vedligeholdelsesopgaver?

I er altid velkomne til at spørge os, om vi måske kender en god og troværdig fagperson eller et firma, der kan hjælpe jer videre med en opgave. Der er ingen under bordet aftaler i det for os. Men på baggrund af 20 år i branchen kender vi de fleste, og vi ved hvem, der er dygtigst. Den viden deler vi glædeligt ud af - helt gratis selvfølgelig :)

Kan vi selv lave en vedligeholdelsesplan?

I og for sig, ja. Men det kræver, at den der laver planen har en del byggeteknisk viden. Vi udarbejder alle vores vedligeholdelsesplaner i platformen Upsite.

Hvad er forskellen på en tilstandsrapport og en vedligeholdelsesplan?

En tilstandsrapport er en byggeteknisk rapport, som afdækker en lejligheds eller et hus individuelle tilstand. Sådan en udarbejdes ofte ved køb og salg af boliger, hvor der er nogle helt faste juridiske rammer for, hvad den skal indeholde. En vedligeholdelsesplan er en tilstandsvurdering af en ejendom som helhed, som beskriver de drift og vedligeholdelsesopgaver der er i en prioriteret rækkefølge fordelt ud på en 10-års periode inkl. økonomisk omfang. Se hvad en vedligeholdelsesplan indeholder

Hvad er fordelene ved en digital vedligeholdelsesplan?

Med en vedligeholdelsesplan fra SCHØDT får I automatisk også en digital vedligeholdelsesplan i Upsite.

Fordelene er bl.a.:
1. I skal ikke selv gå og huske på, hvad der skal gøres og hvornår.
2. Vedligeholdelsesplanen er altid tilgængelig - lige ved hånden og med i lommen på din telefon.
3. I holder nemt jeres vedligeholdelsesplan og overblik opdateret.
5. Vigtig viden om ejendommen går ikke tabt ved skiftende bestyrelsesmedlemmer.

Hvordan bruger man en vedligeholdelsesplan?

Det er altid en god idé at starte med at læse konklusionen. Dernæst bør man gå til 10-års budgettet, hvorfra man ellers kan navigere til de enkelte bygningsdele, der kræver opmærksomhed først. Vi anbefaler, at I bruger Upsite. Platformen hjælper jer med at holde overblikket på en let og overskuelig måde, og den påminder jer, når I bør tage stilling til noget, som er specificeret i jeres vedligeholdelsesplan.

Hvilken fagperson laver vedligeholdelsesplaner?

Vores konsulenter er uddannede bygningskonstruktører, og så har vi en enkelt civilingeniør tilknyttet.

Hvordan er forløbet, når man bestiller en vedligeholdelsesplan?

Ved accept af tilbud på en vedligeholdelsesplan, er forløbet: 1. Vi aftaler en dag, hvor vi kommer forbi og besigtiger jeres ejendom - typisk kan vi starte inden for to uger efter accept. Her laver vi en professionel tilstandsvurdering og danner grundlaget for vedligeholdelsesplanen. Læs mere om gennemgang af jeres ejendom 2. Efter endt gennemgang går der op til tre uger, før I modtager jeres vedligeholdelsesplan. Haster levering, kan vi oftest godt imødekomme at levere hurtigere . I modtager planen både i PDF og med gratis adgang til den i den digitale vedligeholdelsesplatform Upsite. 3. Når I har modtaget jeres vedligeholdelsesplan, er I mere end velkomne til at kontakte os og få forklaret, hvordan I skal forholde jer til den.

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En plan udført på baggrund af en grundig gennemgang af din ejendom. Alle aktiviteter summeres op i et budget, typisk de næste 10 år frem.

Hvad koster en vedligeholdelsesplan?

En seriøs vedligeholdelsesplan koster fra kr. 11.000,- ekskl. moms. Prisen fastsættes som udgangspunkt efter ejendommens størrelse og antal opgange.

Hvad er forskellen på en tilstandsvurdering og en vedligeholdelsesplan?

En tilstandsvurdering er en professionel byggeteknisk vurdering af ejendommens tilstand, som bliver lavet ved en visuel gennemgang.

Vedligeholdelsesplanen beskriver de fremadrettede vedligeholdelsesaktiviteter på baggerund af en tilstandsvurdering. Hos SCHØDT har vi gjort det let, da vores vedligeholdelsesplaner indeholder en tilstandsvurdering i én og samme plan.

Kan man se et eksempel på en vedligeholdelsesplan?

Ja - bare klik på linket her: se eksempel på en vedligeholdelsesplan

Hvordan kommer jeg i gang med en vedligeholdelsesplan?

Bestil et gratis og uforpligtende tilbud lige her - det tager kun få minutter.

Hvem kan arbejde med vedligeholdelsesplanen undervejs?

Det kan du selv gøre. En vedligeholdelsesplan fra SCHØDT har en opbygning der gør, at "ikke fagfolk" kan arbejde arbejde med planen og kun behøver anvende rådgivere, når det ønskes.

Hvad kan man bruge en vedligeholdelsesplan til?

Planlægge og prioritere sit fremtidige vedligehold og renovering, således de bedste priser og løsninger opnås.

Hvor stor skal ejendommen være for, at en vedligeholdelsesplan betaler sig?

I princippet kan vedligeholdelsesplanen anvendes på et parcelhus. En vedligeholdelsesplan er som udgangspunkt altid en god investering. Et sundt vedligehold er vejen til en sund økonomi.

Hvor lang tid er en vedligeholdelsesplan gældende?

Hos SCHØDT anbefaler vi, at vedligeholdelsesplanen opdateres hvert 5. år, men at ejendommen efterses hvert år. Sidstnævnte kan du eventuelt selv udføre.

Hvor lang tid tager det at lave en vedligeholdelsesplan?

Når du bestiller en vedligeholdelsesplan fra Vedligeholdelsesplan.dk, bliver planen udført på 2-4 uger.

Hvad kan man spare på en vedligeholdelsesplan?

Vedligeholdelsesplanen skal ses som en investering. Jo bedre plan, jo større chance for efterfølgende at opnå fornuftige besparelser.

Er vedligeholdelsesplanen lovpligtig?

Både ja og nej.

For andelsboligforeninger og ejerforeninger er det som udgangspunkt ikke et krav at have en professionel vedligeholdelsesplan. Men vi anbefaler, at alle ejendomme har en form for organiseret drift og vedligehold. Det har langt de fleste boligforeninger også.

I ejendomme opført med offentlig støtte eller ejendomme, der netop har gennemgået byfornyelse, er det lovpligt at få udarbejdet en vedligeholdelsesplan.

Der er nogle specielle regler gældende for nystiftede andelsboligforeninger, som er stiftet den 1. juli 2018 eller derefter. De skal kunne fremlægge en 15 års vedligeholdelsesplan for ejendommen. Denne vedligeholdelsesplan skal ydermere opfylde en række specifikke krav, som du kan læse mere om via dette link til aftalen om mere robuste andelsboligforeninger.

Boligudlejningsejendomme med syv lejligheder eller derover omfattet af boligreguleringsloven, som stiller nogle specifikke krav til, at man som udlejer skal fremlægge en form for vedligeholdelsesplan.

Cecilie Christensen er kundeservice kontakt hos SCHØDT A/S og Vedligeholdelsesplan.dk
Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte mig

Cecilie Christensen

Bygningskonstruktør