Vær opmærksom ved køb af vedligeholdelsesplan

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du skal ud og finde en vedligeholdelsesplan til din andelsboligforening eller ejerboligforening. Pris, kvalitet og format er de tre overordnet parametre, som du skal gøre dig overvejelser om. Og det kan godt være lettere sagt end gjort, hvis du ikke ved, hvad du skal forvente dig, eller hvad du skal kigge efter.


Når du skal købe en vedligeholdelsesplan, er det derfor ofte en god idé at indhente flere tilbud på opgaven for herved at se, hvad forskellige leverandører kan tilbyde. Det er derefter vigtigt at gøre sig klart, hvad der skal være kriterierne for valget af leverandør. Er det alfa og omega, at det bare skal være så billigt som muligt? Ja, så er det jo meget simpelt at vælge. Men her er det godt at huske, at det billigste nok ikke er det bedste. Tværtimod.


Der er som sådan ikke regler for hvordan en vedligeholdelsesplan skal se ud. Der er ligeledes heller ikke regler for, hvad den skal indholde. Den kan derfor spænde fra et par siders skriv om ejendommen til en grundig gennemarbejdet rapport opdelt på bygningsdelskort med gode beskrivelser af omfang og med overslag på opgaverne m.m.


Så søger du en vedligeholdelsesplan, der rent faktisk skal hjælpe i driften af jeres ejendom og en plan der bliver udført professionelt, så er der god chance for, at du skal vælge en der koster lidt mere. De ekstra penge kan til gengæld hurtigt tjene sig hjem på sigt ved at få lavet en ordentlig plan.


Udbuddet af vedligeholdelsesplaner er i dag stort og er udsat for hård priskonkurrence. Desværre ses det, at mange leverandører tilbyder vedligeholdelsesplaner til priser, som ofte ikke står mål med indsats og kvalitet. Det betyder, at de er afhængige af, at pengene skal hentes ind andre steder fra – for eksempel ved at få efterfølgende renoveringsopgaver.


Vi anbefaler derfor at være opmærksom på dette, når du sammenligninger tilbud. Et lille trick til hvis du gerne vil kende den “rigtige” pris på en vedligeholdelsesplan, det er, at du kan spørge leverandørerne om at få et uforpligtende tilbud, hvori det forudsættes, at eventuelle renoveringsopgaver ikke kan gå til den leverandør, der har lavet vedligeholdelsesplanen.


Hos SCHØDT fejer vi for egen dør og tilbyder gerne vedligeholdelsesplaner uden forventning om, at efterfølgende renoveringsopgaver tilfalder os. Det kan vi blandt andet fordi, at vi har specialiseret os i vedligeholdelsesplaner gennem de sidste 20 år. Vi går op i, at I får et produkt, som I bliver glade for. Og det skal være et produkt der skaber ægte værdi for jer, så I kan spare både tid, penge og besvær.


Okay.. så hvad er det, I siger jeg skal være opmærksom på ved køb af en vedligeholdelsesplan?

 • Er pris eller kvalitet vigtigst for foreningen?
 • Er der mulighed for at administrere vedligeholdet online?
 • Hvor mange års erfaring har leverandøren med udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner?
 • Har leverandøren en god økonomisk rating?
 • Kan du få lov at se et eksempel? Se et eksempel på vores vedligeholdelsesplan
 • Viser vedligeholdelsesplanen et 5- eller 10-års budget?
 • Gør leverandøren det klart at en efterfølgende renoveringsopgave ikke nødvendigvis tilfalder den, der laver vedligeholdelsesplanen?
 • Vær kritisk – hvis leverandøren giver et tilbud der er for godt til at være sandt, er der som regel en årsag

Okay, jeg er ved at forstå det. Men, hvorfor skal jeg vælge SCHØDT til at udarbejde vores vedligeholdelsesplan?

 • Vi har 20 års erfaring med udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner
 • Vi har AAA-rating, som er den bedste rating man kan opnå (søg på SCHØDT CVR nr. 2665 2421 på https://aaa.bisnode.dk/).
 • Vi dækker hele Danmark
 • Vores priser er konkurrencedygtige samtidig med at vedligeholdelsesplanen bliver udført og digitaliseret i MinEjendom
 • I får mulighed for at indhente uforpligtende håndværkertilbud på jeres renoveringsopgaver via MinEjendom’s kartotek af validerede håndværkere
 • Vi forventer ikke efterfølgende renoveringsopgaver, men hjælper jer selvfølgelig gerne med den del, hvis I ønsker det
 • Vi giver jer et 10-års budget, der skaber det rette overblik over jeres ejendoms tilstand og fremtidige vedligehold
 • Og så er vi rigtig flinke 😉

Har du ikke allerede gjort det, så kan du få et gratis og uforpligtende tilbud på en vedligeholdelsesplan lige her


Få et gratis tilbud


Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
←  Tilbage til artikeloversigt

Få gratis tilbud på vedligeholdelsesplan

Vi har gjort det let for din andelsboligforening eller ejerboligforening at få et gratis og uforpligtende tilbud, få uddybende information og i det hele taget hjælpe med alt om vedligeholdelsesplaner. Hvis I gerne vil i gang med at sikre jeres ejendoms fremtid kan I bestille et gratis og uforpligtende tilbud på en vedligeholdelsesplan her:

» Udover at det er en rigtig god idé at have en vedligeholdelsesplan på sin ejendom, så er det vigtigt at vedligeholdelsesplanen er i god kvalitet og pædagogisk opbygget, så den rent faktisk kan bruges til noget «


Søren Schødt

Indehaver, SCHØDT A/SSe video
Cecilie Christensen er kundeservice kontakt hos SCHØDT A/S og Vedligeholdelsesplan.dk
Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte mig

Cecilie Christensen

Bygningskonstruktør