Vedligeholdelsesplan til andelsboligforeninger og ejerforeninger

Formålet med en vedligeholdelsesplan er at sikre, at boligerne og fællesarealerne vedligeholdes løbende, således at der ikke opstår større skader eller fejl, der kan føre til høje omkostninger eller konflikter i fremtiden.Vedligeholdelsesplanen indeholder en liste over opgaver, der skal udføres i de enkelte boliger og fællesarealer, og en tidsplan for, hvornår opgaverne skal udføres. Det kan eksempelvis være malerarbejde, renovering af tag, udskiftning af VVS-installationer, maling af trapper eller andre opgaver.

Skal du bruge en vedligeholdelsesplan til din andelsboligforening eller ejerforening? Hos SCHØDT har vi specialiseret os i at lave vedligeholdelsesplaner og har 20 års erfaring.
Med en vedligeholdelsesplan fra SCHØDT får I branchens mest brugervenlige vedligeholdelsesplan i den digitale platform Upsite.


Hvad er en vedligeholdelsesplan til andel og ejerforeninger?

En vedligeholdelsesplan er en rapport der giver overblik over jeres ejendoms tilstand og vedligeholdelsesopgaver. I en vedligeholdelsesplan fra SCHØDT får I lagt et realistisk og prioriteret budget for ejendommens fremtidige drift- og vedligeholdelsesopgaver for de næste 10 eller 15 år.

Vores vedligeholdelsesplaner udføres på baggrund af en byggeteknisk gennemgang af jeres ejendom. Efter gennemgangen kan vi planlægge jeres vedligeholdsopgaver og opstille hvilke forbedringer og renoveringer, der skal udføres. Vi opdeler opgaverne i bygningsdele (fx vinduer, facader, tag etc.) med uddybende beskrivelser af vedligeholdets omfang samt med overslag på forbedringernes omkostninger m.m. Heraf prioriterer vi også hvornår opgaverne bør udføres, samt hvor meget det ca. koster de næste 10 eller 15 år.

10 eller 15 års budgettet er jeres vigtigste redskab i vedligeholdelsesarbejdet. Det er som udgangspunkt det, som I skal forholde jer til, når I får leveret en vedligeholdelsesplan. Vi anbefaler, at budgettet bliver opdateret løbende og vedligeholdelsesplanen bliver brugt aktivt. For med et opdateret budget ved I altid, hvor meget der skal spares op til de enkelte arbejder. Det kan I passende gøre ved hjælp af Upsite.

Se et eksempel på vores vedligeholdelsesplan

Hvad er fordelene ved at få en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan kan have flere fordele. For det første kan det give et overblik over, hvilke vedligeholdelsesopgaver der skal udføres i en bygning eller ejendom, og hvornår de skal udføres. Dette kan hjælpe med at planlægge budgettet for vedligeholdelse og undgå overraskelser og akutte reparationer.

For det andet kan en vedligeholdelsesplan give en økonomisk fordel, da den kan bruges som dokumentation over for banker og forsikringsselskaber, når der skal søges om lån eller forsikring. En vedligeholdelsesplan kan også hjælpe med at øge værdien af en ejendom, da en potentiel køber vil kunne se, at der er planlagt vedligeholdelse, og dermed være mere tilbøjelig til at investere i ejendommen.

Endelig kan en vedligeholdelsesplan også give en fordel for beboere og ejere i en ejendom, da de vil have en bedre forståelse af, hvad der skal udføres, og hvornår det skal udføres. Dette kan hjælpe med at skabe en mere harmonisk og tillidsfuld relation mellem beboere og ejere, da der vil være klarhed omkring vedligeholdelsesarbejdet.

Hvad koster en vedligeholdelsesplan?

Prisen på en vedligeholdelsesplan afhænger som udgangspunkt af størrelsen på jeres ejendom og antallet af opgange. Det er derfor ikke til at sige helt præcist på forhånd, hvor meget en vedligeholdelsesplan vil koste til netop jeres andelsboligforening eller ejerforening. Det er tilgengæld noget, vi hurtigt kan finde ud af!

Det tager kun ét minut at udfylde vores formular, og du vil indenfor tre hverdage modtage et gratis og uforpligtende tilbud med fast pris på en vedligeholdelsesplan til jeres ejendom.

Få et gratis tilbud

Er der forskel på en vedligeholdelsesplan til andelsboligforeninger og ejerforeninger?

Det korte svar er nej. Men når det er sagt, så oplever vi, at der kan være forskel på den tilgang andelsboligforeninger og ejerforeninger har til prioriteterne i deres vedligeholdelsesplaner.

I andelsboligforeninger ser man f.eks. ofte, at der bliver sparet flere penge op til vedligeholdsopgaver og renoveringer. Man kan på en måde sige, at økonomien bliver planlagt mere som en helhed.

Et konkret eksempel på hvorfor der kan være forskel på tilgangen til vedligeholdelsesarbejdet er, at vedligeholdelse/udskiftning af vinduer er den enkelte ejers ansvar i ejerforeninger, hvor det i andelsboligforeninger oftest forholder sig sådan, at det kun er den indvendige vedligeholdelse af vinduerne, som er andelshavernes ansvar. Derfor er der ofte en større interesse i løbende vedligeholdelse af vinduer i andelsboligforeninger.

Men der er altså ikke forskel på en vedligeholdelsesplan til andelsboligforeninger og ejerforeninger.

Valuarvurdering og vedligeholdelsesplan

Valuaren benytter sig af forskellige metoder og teknikker til at analysere markedet og fastlægge en objektiv pris for en given ejendom. Dette kan være nyttigt for mange forskellige formål, såsom salg, køb, finansiering, skatteformål og retssager. En valuar skal have en bred viden om markedet for fast ejendom og være i stand til at analysere både markedsdata og faktorer, der kan påvirke en ejendoms værdi, såsom bygningsalder, tilstand, placering og fremtidige udviklingsmuligheder.

Hvis ejendommen har en vedligeholdelsesplan, kan det give en positiv effekt på dens værdi. En vedligeholdelsesplan viser, at ejendommen er blevet vedligeholdt og plejet, og at eventuelle fremtidige vedligeholdelsesomkostninger er blevet taget i betragtning. Dette kan være med til at give en potentiel køber eller bank et positivt indtryk af ejendommen, da det giver dem et overblik over, hvad der er blevet gjort, og hvad der stadig skal gøres.

I det hele taget kan en vedligeholdelsesplan være en fordel for både ejendomsadministratorer, andelshavere og potentielle købere, da den kan hjælpe med at sikre, at ejendommen er i god stand, og at dens værdi er korrekt vurderet.

Kunne du tænke dig at høre mere om vedligeholdelsesplaner, hvem vi er og hvad vi kan gøre for jer?

Så skal du være meget velkommen til at kontakte os:

Ring på telefon 3393 1550

Telefontid 9-16 alle hverdage

 

Send os en mail

←  Tilbage til artikeloversigt

Få gratis tilbud på vedligeholdelsesplan

Vi har gjort det let for din andelsboligforening eller ejerboligforening at få et gratis og uforpligtende tilbud, få uddybende information og i det hele taget hjælpe med alt om vedligeholdelsesplaner. Hvis I gerne vil i gang med at sikre jeres ejendoms fremtid kan I bestille et gratis og uforpligtende tilbud på en vedligeholdelsesplan her:

» Udover at det er en rigtig god idé at have en vedligeholdelsesplan på sin ejendom, så er det vigtigt at vedligeholdelsesplanen er i god kvalitet og pædagogisk opbygget, så den rent faktisk kan bruges til noget «


Søren Schødt

Indehaver, SCHØDT A/SSe video
Cecilie Christensen er kundeservice kontakt hos SCHØDT A/S og Vedligeholdelsesplan.dk
Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte mig

Cecilie Christensen

Bygningskonstruktør